Expositie Algemene Fotovereniging Schagen

AFV Schagen (Algemene Foto Vereniging Schagen), in de volksmond ‘Fotoclub Schagen’ exposeert voor de eerste keer met 18 foto’s in de publieksruimtes van het Scagon De Luxe Theater en Filmhuis van half augustus tot half november 2024.

De Fotoclub Schagen bestaat sinds 1953, is daarmee de oudste fotoclub in deze omgeving, en heeft momenteel 34 enthousiaste leden die 2 avonden per maand bij elkaar komen in het Zijper Museum. Op deze avonden worden clubcompetities gehouden, organiseren zij fotobesprekingen, worden presentaties verzorgd door verschillende leden en nodigen zij zo nu en dan een professionele fotograaf uit ter lering en inspiratie. Daarnaast gaan de leden er regelmatig samen een middag of avond op uit om met elkaar foto’s te maken. Eén keer per jaar gaat de club een weekend op pad naar een andere deel in Nederland om daar de highlights te bezoeken en vast te leggen.

Ieder jaar exposeert de Fotoclub Schagen met ca 120 foto’s in Magnushof in de maanden oktober, november, december, januari en februari. Gedurende het gehele jaar exposeert de club met ca 42 foto’s in huisartsenpraktijk ‘de Nes’. Daarnaast is er jaarlijks een kortdurende expositie met 50 foto’s in het Makado winkelcentrum in het laatste weekend van oktober waar tevens een prijsvraag aan verbonden is. 

Omdat de ruimte waar de fotoclub samenkomt, geschikt is voor maximaal 40 leden, zijn nieuwe leden momenteel van harte welkom. Aspirant leden kunnen 2 clubavonden komen ‘proefdraaien’ alvorens zij eventueel besluiten lid te worden. De kosten van het lidmaatschap bedragen 75 Euro per jaar.

'Strandstoelen' fotografie; Ingrid van Sichem 'Strandstoelen' fotografie; Ingrid van Sichem
'Blauwe Beauties' fotografie; Renee Overbosch (1) 'Blauwe Beauties' fotografie; Renee Overbosch (1)